Musica InternationalMusica International is een internationale databank met meer dan 90.000 koorwerken. Een belangrijk stuk gereedschap en hulpmiddel voor elke koordirigent!

MUSICA is een gemeenschappelijk project van the International Federation for Choral Music (IFCM) en het Centre d'Art Polyphonique d'Alsace (CAPA). De bank wordt door een groeiend aantal partners van over de hele wereld gevoed en bijgehouden. 

Welke koordirigent droomt er niet van een stuk gereedschap te hebben waarmee hij snel kan zoeken op allerlei manieren op zijn eigen criteria? Dit stuk gereedschap is er nu! De Musica databank is, met zijn zeer gedetailleerde structuur, een hulpmiddel dat de dirigent van vandaag heel precies kan laten zoeken in het wereldrepertoire. Op verschillende criteria als titel, componist, sleutelwoorden, vorm, periode, koorsoort, aantal stemmen, soort begeleiding, tekstschrijver, taal, uitgever, toonsoort, moeilijkheidsgraad, tijdsduur en meer. De databank is met meer dan 90.000 titels bijzonder uitgebreid en te raadplegen in vier talen: Engels, Duits, Frans en Spaans.

Het resultaat is dikwijls verbluffend: bij een groeiend aantal titels vindt u een biografie van de componist, vertaling van de tekst, u kunt horen hoe de tekst wordt uitgesproken, een stukje van de partituur zien en een stukje horen.

Er zijn twee manieren om Musica te raadplegen:
MUSICA Web Site: http://MusicaNet.org
Ga eens langs op deze website en ontdek welke componisten verjaren (geboorte en overlijden), het stuk koormuziek van de maand en natuurlijk de databank zelf. Een bijzonder leuke bijkomstigheid: het is gratis!


De andere manier om de databank te raadplegen is de Musica DVD.