Annie Bank Repertoire- en Informatiedagen


Februari 2005:

Encores, Feest- en Succeswerken

Encores, feest- en succeswerken, bekend èn onbekend. De bekende stukken dènkt u te kennen, maar u vergist zich! De fouten die er in de loop der jaren zijn ingeslopen moeten er weer uit! Grondig de stoffer er door en het stuk glanst weer. Onbekende stukken maken het feest nòg groter, nòg verrassender en uw koorleden zingen met nog meer plezier.

Bent u koordirigent of kunt u goed van blad af lezen dan is deze informatieve dag er voor ù. Bij binnenkomst krijgt u een stapel koormuziek in de hand gedrukt, de dirigent gaat er voor staan en zingen! Dat het af en toe helemaal fout gaat, is geen enkel probleem. Echt studeren komt er ook niet van want op de eerste plaats is het een dag om op een ontspannen manier uw repertoirekennis op te frissen. Daarnaast worden de tips en trucs, die u als koordirigent goed kunt gebruiken bij uw eigen koor, rijkelijk over u uitgestrooid. Stemvorming, koorvorming, repetitietechniek en uitvoeringspraktijk komen tussen neus en lippen door aan bod. En misschien het leukste van de dag: u mag zèlf weer eens zingen! Kortom: een gezellige maar toch heel leerzame dag voor zowel de amateur als gevorderde koordirigent.

Is dat alles?
Nee, natuurlijk niet want de hele dag zingen is teveel van het goede. Op tijd krijgt u koffie, thee, melk, broodjes en ‘s middags plannen we een uurtje pauze voor een grootse tentoonstelling met partituren van koormuziek uit binnen- en buitenland.
Hoe we de dag afsluiten houden we nog even voor ons, maar ook daar maken we natuurlijk als altijd iets bijzonders van.

Wij hebben de bekende repertoiredagleider Joop Schets bereid gevonden deze dag te leiden. Hij is dirigent van verschillende koren en geeft regelmatig workshops, masterclasses en reading sessions in binnen- en buitenland. U kunt alles over hem te weten komen op http://www.joopschets.com

 

Was u er niet bij?

Helaas!

U heeft echt iets gemist!

 

 

Eerdere repertoiredagen:

2004: Repertoire voor SA en één mannenstem in februari

2003: Een fantastische dag zingen onder leiding van de ex-King's Singer Bob Chilcott.

 

Terug naar boven