Concerten en evenementen in 2014


Annie Bank Edition is bij veel grote en kleine evenementen aanwezig om bekendheid te geven aan de koor- en orgelwerken die onze componisten ons hebben toevertrouwd. Soms evenementen voor de amateur koordirigent, soms evenementen waar top dirigenten van over de gehele wereld aanwezig zijn en soms concerten waar de betere koren niet de platgezongen paden bewandelen.

Als u wilt weten welke aktiviteiten wij de afgelopen jaren hebben ondernomen, ga dan even langs bij onze agenda's van eerdere jaren.

 

2014

       

Januari

 


Maart De Domcantorij Utrecht zal op 15 maart de Seven Last Words, Oratory for choir and harmonium van Daan Manneke uitvoeren alsmede het Via Crucis van Liszt. Meer informatie op de website van het koor

April Studium Chorale uit Maastricht komt op 9 april naar Amsterdam Orgelpark voor de uitvoering van de Seven Last Words, Oratory for choir and harmonium van Daan Manneke en ook dit koor zingt verder de Via Crucis van Liszt. Voor meer informatie kijkt u of op de website van het koor of bij Orgelpark in Amsterdam (kaarten).  

Mei Het Franz Liszt Kamerkoor viert het 30 jarig bestaan op 11 mei 2014 met een jubileumconcert in de Engelse Kerk aan het Begijnhof in Amsterdam. Op het programma staan o.a. de Vitis Florigera van Albert de Klerk. Het koor staat onder leiding van Eric Jan Joosse. Meer informatie op de website van het koor.  

Juni
 

Jul/Aug    

Sep    

Okt

De laatste compositie Trois Madrigaux van de vorig jaar overleden componist Vic Nees is in Brussel voor het eerst uitgevoerd. Het eerste exemplaar van de door Annie Bank Edition uitgegeven partituur is tijdens het concert overhandigd aan de weduwe Lea Nees. Het werk is geschreven voor gemengd koor a cappella en opgedragen aan kamerkoor Ishango uit Namen en zijn dirigent Thierry Lequenne. Dit koor verzorgde ook de première. Hier een compleet overzicht van de bij Annie Bank Edition uitgegeven composities van Vic Nees.

 

Polyfollia, the 6th World Showcase & Marketplace for choral singing 2014 vindt eens in de twee jaar plaats in Saint-Lô in Normandië (Frankrijk). Een wereldfestival van koren en vocaal ensembles van top niveau uit Europa, USA, Korea en Australië. Een lang weekend veel concerten en heel veel genieten! Op de expo.... natuurlijk Annie Bank Edition.

Vanwege het stopzetten van subsidies was dit jammergenoeg het laatste festival. Heel jammer want dit was echt een bijzonder top-festival van ongeëvenaard niveau!!


         
         
  Agenda 2013 Agenda 2012 Agenda 2011 Voorgaande jaren